"Hier begint de ondekkingstocht van uw kind!"

Schoolvisie

Herkomst

Wereldboom of Yggdrasil, is een concept uit de Noorse mythologie, dit verwijst naar de Noorse kosmogonie die de structuur van het heelal en het ontstaan ervan beschrijft. Centraal in de Noorse kosmogonie staat Yggdrasil, de ‘Wereldboom’, die verwijst naar: drijfkracht, draagkracht, natuurlijke drift of drijfveer.

Yggdrasil is de naam van de ‘Wereldboom’ en laat zich letterlijk vertalen als ‘paard van Odin’ en verwijst naar de felle levenskracht die hem draagt en overal heen voert.

Volgens de Noorse mythologie, staat de god Odin bekend als god van kennis en wijsheid, maar ook van sterkte. Hij beschikte over de kracht om alle wijsheid te verzamelen en deze te gebruiken om alle werelden te ontdekken en hierdoor de nieuwe opgedane kennis terug in te zetten tijdens zijn verdere ontdekkingstochten. Hij maakt hierbij gebruik van verschillende talenten om alsmaar meer kennis te vergaren.

Visie voor onze school

GO! basisschool De Wereldboom, een ontdekkingstocht voor elk kind!

  1. Waar kinderen zichzelf en hun talenten leren ontdekken, waar ze wijsheid vergaren: kennis verzamelen, zelfkennis opdoen, zelfvertrouwen leren hebben, hun talenten ontdekken, maar ook hun zwaktes zodat ze hiermee leren omgaan en zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
  2. Waar kinderen de wereld rondom hen verkennen: de natuur verkennen, met technologie leren omgaan, de maatschappij begrijpen, de problematieken rond milieu inzien,…
  3. Waar kinderen open staan voor de diversiteit van onze wereld: verschillende talen, culturen en persoonlijkheden leren appreciëren, leren samenwerken, sociale vaardigheden ontwikkelen,…

Drie waarden

Centraal in onze werking staan de volgende drie waarden: respect, verdraagzaamheid en engagement. Alle acties worden vanuit deze waarden opgebouwd. Dit is waarvoor wij staan en wat wij verwachten van onze leerkrachten, leerlingen, ouders, … 

Jij en ik!

Als directie sta ik open voor nieuwe ideeën, steun ik mijn team in hun zelfontplooiing en neem hen mee in mijn enthousiasme. Ook onze ouders zijn belangrijke partners tijdens het leer- en ontwikkelingsproces van onze leerlingen. Hierbij zijn een goede communicatie, grote betrokkenheid, positieve ingesteldheid, wederzijdse verantwoordelijkheden, vertrouwen en respect belangrijk.

 

Agenda

<< Apr 2022 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Events

  • No events

Contact info

map