"Hier begint de ondekkingstocht van uw kind!"

Milieu op school (MOS)

Gezonde voeding

We promoten gezonde tussendoortjes zoals fruit, boterhammetje, droge koek, … . Snoep en chocolade worden niet toegestaan. Op woensdag is het fruitdag: die dag neemt iedereen een stuk fruit mee als tussendoortje. 

Er wordt enkel water en melk toegestaan in de drinkbussen. Water kan steeds bijgevuld worden op school. De leerkrachten motiveren de kinderen om voldoende water te drinken.

Beweging op school

Alle kinderen hebben minstens 2u beweging (lichamelijke opvoeding) van een gediplomeerde leerkracht. Vanaf de derde kleuterklas worden zwemlessen georganiseerd, waarbij de kinderen naar het zwembad in Liedekerke gebracht worden voor watergewenning en zwemles. Elke klas neemt jaarlijks deel aan een sportdag waarbij de hele dag in het teken staat van bewegen. Deze data worden doorgegeven via de jaarkalender.

Ook tijdens de pauzes vinden we bewegen belangrijk. Na het concentreren in de klas, hebben kinderen buitenlucht en beweging nodig. Daarom wordt er geïnvesteerd in een uitdagende en aangename speelplaats (en speeltoestellen) en werken we ook met een buitenspeelkoffer waar elke klas op een vast tijdstip gebruik van kan maken. Daarnaast voorzien we ook de mogelijkheid tot voetballen, pingpong en basket. Bij de kleutertjes investeren we ook in fietsjes om hun motoriek te stimuleren. 

Afvalbeleid

Als groene school willen wij het afval zo veel mogelijk beperken. We stimuleren het gebruik van koekjesdozen, brooddozen en waterflessen om de verpakkingen te beperken en hopen dat we ouders stimuleren om bv. koekjes aan te kopen in grote verpakkingen (geen individuele verpakkingen). Op de speelplaats en in de klas wordt afval gesorteerd. Ook tijdens activiteiten proberen we ons afval te beperken door geen gebruik meer te maken van plastic zakken, bekertjes, …

Natuureducatie

In de lessen wereldoriëntatie (W.O.) wordt er aandacht besteed aan milieuzorg, maar ook buiten deze lessen willen we kinderen sensibiliseren. Door de Bende Van De Bosklappers (per klas wordt er een kind aangesteld om deel uit te maken van deze groep en onder leiding van enkele leerkrachten) worden activiteiten en acties georganiseerd met aandacht voor de zorg van de omgeving en de natuur. 

Agenda

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
M
T
W
T
F
S
S
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Events

  • No events
  • Contact info

    map